Ontdek meer cultuur

Nu de culturele instellingen weer open zijn, ontdek jij meer cultuur met je U-pas! Ga naar een museum, bezoek het theater of maak samen muziek. Gaan jullie naar een kindervoorstelling in de bibliotheek, een spelletje spelen, of naar het Nijntje museum? Er is van alles te doen. Wij zetten een aantal culturele tips voor je op een rij:

Met het gezin naar het theater
Vier het voorjaar met de Lente-uitjes! Dat zijn bijzondere voorstellingen en activiteiten voor kinderen. Ga bijvoorbeeld in Theater aan de Slinger naar de voorstelling MUK (2+), Oma is een Avatar (8+) of een andere toffe voorstelling en betaal met je U-pastegoed. De Lentje-uitjes kun je ook bezoeken in Theater Kikker én betalen met je U-pastegoed. Voor en na de voorstelling kunnen kinderen in de foyer tekenen, knutselen of zelf de voorstelling naspelen. En wist je dat ze een aantal van deze voorstellingen ook opvoeren in Bibliotheek Utrecht? Met je U-pas krijg je 50% korting op alle activiteiten van de bibliotheek.

Beleef het museum
In het Volksbuurtmuseum beleef je hoe het was om rond 1920 te leven. Met de straatmuziek, karretjes van straatventers, verhalen van oud-bewoners én geuren komt de oude volksbuurt weer tot leven. Met je U-pas mag je gratis naar binnen. En je kunt met je U-pas naar nog veel meer musea! Wat denk je van het Nijntje Museum, Museum Speelklok of het Spoorwegmuseum? Zoveel keuze, zo weinig tijd!

Dansen en muziek maken
Kijken is leuk, maar zelf doen is leuker! Met je U-pas betaal je met je tegoed voor je dansles of muziekles. Van hiphop tot ballet en alles ertussenin, de keuze is reuze. Zo kun je bijvoorbeeld Turks leren volksdansen, acrobatisch dansen, of buikdansen. En is dansen niet zo je ding, maar maak je wel graag muziek? Misschien is het JOC Junior Bootcamp dan wel wat voor jou! Maar met je U-pas kun je ook muziekles nemen als je het nog niet (goed) kunt. Van pianoles tot blokfluit en van gitaar tot drum: je muzikale ei kun je met je U-pas altijd kwijt!

Speel een spelletje
Of je nu wint of verliest, een spelletje is altijd leuk! Ga eens langs bij een van de spelletjesdagen van De Gamers Den en betaal met je U-pastegoed. Alles komt voorbij: computerspellen, bordspellen en kaartspellen. Speel je favoriet of probeer iets nieuws! Blijk jij een talent te hebben voor schaken, Mahjong of bridge? Met je U-pas betaal je ook de contributie voor de schaakvereniging, Mahjong- en bridgeclub. Veel plezier!

Naar boven