Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Ik heb een vraag

Bekijk de veelgestelde vragen en onze antwoorden.

Heb je een vraag over de U-pas? veel vragen zijn al gesteld, de antwoorden over het tegoed, het aanvragen en de werking van de U-pas vind je op deze pagina.

Top 5

Ja, wij kijken bij beoordeling van de aanvraag naar het inkomen van het jaar voorafgaand aan het U-pasjaar. Vraag je een U-pas aan voor het pasjaar 2024-2025, dan stuur je ons de jaaropgave(n) van 2023.

Let op! Voor het beoordelen van de U-pas aanvraag of verlengingsaanvraag moet je de jaaropgave(n) van een werkgever en/of uitkeringsinstantie bijvoegen. Dit zijn geldige bewijsstukken van inkomen. Een inkomensverklaring van de Belastingdienst geldt niet als geldig inkomensbewijs.

Het U-pasjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni. Voor het U-pasjaar 2024-2025 kun je de U-pas aanvragen tot en met 27 mei 2024. Aanvragen die op die datum niet compleet zijn worden niet meer behandeld voor het huidige pasjaar. Aanvragen die wij na 27 mei 2024 ontvangen, leiden tot een eventuele toekenning van de U-pas 2024-2025.

Je verlenging regel je het snelst in je Mijn U-pas account. Heb je nog geen Mijn U-pas aangemaakt? Klik dan rechtsboven op 'Inloggen' en klik op ‘Meld je aan’. Maak een account aan met je pasnummer en geboortedatum. Het pasnummer vind je achterop de pas.

Log dan in op je Mijn U-pas via de website of de App en klik op de knop ‘Verleng’ direct onder jouw pas.

Controleer je gegevens (en die van je gezinsleden) en wijzig deze indien van toepassing. Upload het nieuwe inkomensbewijs. (Bijv. Jaaropgave 2024). De overige geldende inkomensbewijzen vind je [onder de veelgestelde vragen](www.u-pas.nl/veelgestelde-vragen): ‘Wat zijn geldige bewijsstukken van mijn inkomen?’ op de website.

Neem contact met ons op via het contactformulier. Je krijgt dan snel antwoord op je vraag. Of bel ons op op 088-6006300. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Voor al je vragen kun je natuurlijk ook terecht op de contactpagina of bekijk de veelgestelde vragen.

De U-pasbalie is drie dagen per week open! Op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 uur tot 13:00 uur. Je vind de U-pasbalie op de begane grond in het Stadskantoor:

Adres
Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Naar de contactpagina

De hoogte van je tegoed is afhankelijk van de gemeente waar je woont en je leeftijd. In onderstaande tabel zie je de actuele U-pastegoeden. Je actuele tegoed, en waaraan je het eventueel al hebt besteed kun je zien in Mijn U-pas.

Ga naar Mijn U-pas

Staat je antwoord er niet tussen?

Neem contact met ons op