Een levenlang muziek voor iedereen!

De U-pas kent veel mooie cultuurpartners en Tivoli Vredenburg mag hierin natuurlijk niet ontbreken. Lisanne Vis-Boer is verantwoordelijk voor alle samenwerkingen, zoals die met de U-pas, die het muziekplatform aangaat. ‘Wij werken er hard aan muziek voor alle lagen in de samenleving toegankelijk te maken en te houden. Een leven lang muziek voor iedereen, dat is waar het om draait.’

We spreken met Lisanne op het plein op de verdieping waar alle zalen uitkomen. ‘Best een symbolische plek omdat het publiek van de vele muziekstijlen die we hebben hier samen komen. En dat is precies wat we willen, muziek voor iedereen, in alle denkbare stijlen, of je nu van jazz houdt of van dance, van poëzie of pop, van debat of klassiek, Tivoli heeft het allemaal.’

De samenwerking met de U-pas is het afgelopen jaar behoorlijk geïntensiveerd en dat is best een uitdaging. ‘We doen ons uiterste best zo laagdrempelig mogelijk te zijn en iedereen de kans te bieden om hier een voorstelling bij te kunnen wonen. Zo is het familieprogramma voor U-pashouders met 50% korting beschikbaar gemaakt en kun je voor slechts 10 euro naar bijna alle klassieke concerten.

En dit najaar hebben we weer een mooie actie! In samenwerking met Douwe Egberts en U-pas loopt er van september 2023 t/m juli 2024 een winactie voor U-pas kaarthouders waarbij er gratis kaarten voor concerten in Tivoli Vredenburg gewonnen kunnen worden. Met dit soort initiatieven hopen we jong en oud meer en meer te betrekken en te laten genieten van muziek.’

De coronatijd en de steeds verder gaande digitalisering heeft gezorgd voor een nieuwe dynamiek in het gebruik van de ‘online’ kanalen en de digitale aanwezigheid van dit culturele platform. ‘Zo verzorgen we steeds meer ‘livestreams’en maken we steeds meer Podcasts rond voorstellingen en festivals waarin artiesten bijvoorbeeld iets komen vertellen. Dit biedt ook leuke kansen voor talentvolle jonge ‘makers’ en artiesten om ‘in the picture’ te komen.’

Lisanne besluit: ‘de toekomst ligt in een mooi samenspel tussen ‘online’ en ‘live’ muziek. Door steeds meer ‘online’ te delen via een kanaal als TicToc creëren we een behoefte of wens met als doel om ook fysiek een voorstelling bij te wonen en ‘live’ te ervaren hoe fantastisch het kan zijn. Uiteindelijk blijft dat toch het mooiste, samen genieten van goede artiesten en fijne muziek.’

Naar boven